سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر احتمال حضور «ترامپ» در مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین

رئیس قره‌باغ کوهستانی خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت شد

رئیس بخش ارامنه‌نشین قره باغ کوهستانی از جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد اقدام فوری برای پایان محاصره کریدور لاچین را توسط جمهوری آذربایجان خواستار شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۹۸۶۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس بخش ارامنه نشین قره باغ کوهستانی روز سه شنبه از جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد اقدام فوری برای جلوگیری از نسل کشی مردم و پایان محاصره منطقه توسط جمهوری آذربایجان را خواستار شد.

 

به گزارش وبگاه «رادیو ارمنستان»، «آراییک هاروتونیان» رئیس قره باغ کوهستانی در نامه‌ای به مجامع جهانی نوشت، حدود ۲ ماه است که هیچ منبع غذایی، دارو و سایر کالاهای ضروری که قبلا توسط نیروهای حافظ صلح روسیه و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تهیه می‌شود اینک در قره باغ موجود نیست و اقدامات جمهوری آذربایجان نه تنها ناقض حقوق جهانی است، بلکه قوانین حقوقی خاص بین‌المللی را نیز نقض می‌کند.

 

جنگ دوم قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ با توافق آتش‌بس بین نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی را از اشغال ارمنستان خارج ساخت. با این حال درگیری‌های مرزی ادامه داشته و دو طرف یکدیگر را به تنش‌آفرینی متهم می‌کنند.

 

هاروتونیان افزود که محاصره مسیر لاچین بخشی از سیاست برنامه ریزی شده جمهوری آذربایجان با هدف نابودی کل مردم منطقه است.

 

یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده بین این دو کشور همسایه بر سر مسیر مهم لاچین است که باکو آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید اعمال می‌کند. ارمنستان بارها اعلام کرده که باکو به کاروان محموله‌های بشردوستانه برای ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی مجوز عبور نمی‌دهد.

 

در بخش دیگر نامه رئیس قره باغ کوهستانی آمده است، تنها با حمایت‌های بشردوستانه و سیاسی بین‌المللی می‌توان بر این بحران غلبه کرد.

 

هاروتونینان خطاب به دبیر کل سازمان ملل نیز نوشت: «من از شما می‌خواهم مسئولیت اخلاقی و سیاسی را با مشارکت دادن کل سازمان ملل برای جلوگیری از جنایات بین‌المللی بیشتر جمهوری آذربایجان در قره باغ نشان دهید.»

 

در بخش دیگر این نامه به دبیر کل سازمان ملل آمده است: «من از مشاور ویژه دبیرکل در زمینه پیشگیری از نسل کشی و سایر نهادهای مربوطه می‌خواهم که اطلاعات واقعی و حقوقی را در رابطه با جنایات بین‌المللی ارتکابی علیه قره باغ به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه دهند.»

 

وزارت دفاع ارمنستان به تازگی مدعی حملات خمپاره‌ای نیروهای جمهوری آذربایجان به مواضع خود شد و اعلام کرد که نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان با سلاح‌های سبک و خمپاره به مواضع این کشور اطراف استان «گغارکونیک» حمله کردند. وزارت دفاع ارمنستان این اقدام باکو را نقض آتش بس اعلام کرد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار